Doorgaan naar hoofdcontent

Kokosslagroom / Coconut Whip

Kokosslagroom
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
1 blik volle kokosmelk*
Zoetmiddel naar keuze:
agavesiroop, maple siroop, vegan poedersuiker, stevia
Andere toevoegingen:
Zaadjes van een vanillestokje of vanillepoeder of vanille-extract,
cacaopoeder, espressopoeder…

Bereidingswijze:
Zet het blik kokosmelk een nacht in de ijskast.
Draai het blik voorzichtig ondersteboven en giet het kokosvocht af.
Doe de kokosroom in een kom en klop deze luchtig met de keukenmachine of handmixer.
Voeg naar keuze zoetstof, vanille of andere smaakmakers toe.
Bewaar enkele dagen in de ijskast.

Nota:
Voor het kloppen van kokos slagroom, heb je kokosmelk nodig met een hoog vetgehalte, dus geen light. Nadat het blik een nacht in de ijskast heeft gestaan is de kokosmelk verdeeld in twee fasen, namelijk kokosroom en kokoswater.
Voor de kokosslagroom heb je enkel de room nodig.
Gebruik het kokosvocht in smoothies, curry’s…

Coconut Whip
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
1 tin of full fat coconut milk
Sweetener of choice:
Agave, maple syrup, vegan icing sugar, stevia
Other flavour additions:
Seeds of 1 vanilla pod or vanilla powder or vanilla extract, cocoa powder, espresso powder

Instructions:
Place a tin of coconut milk in the fridge overnight.
Gently turn the tin upside down. Open the tin and drain the liquid.
Add the coconut cream to a bowl and beat until light and fluffy using a hand mixer or kitchen machine.
Add sweetener of choice, vanilla or other flavour additions.
Store in the fridge for a couple days.

Note:
For coconut whip you need coconut milk with a high fat content, not light. After cooling the coconut milk is divided into 2 parts, coconut cream and coconut water.
For coconut whip you only need the cream.
Use the coconut water for smoothies, curry’s…

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingrediënten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…