Doorgaan naar hoofdcontent

Kokosslagroom / Coconut Whip

Kokosslagroom
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
1 blik volle kokosmelk*
Zoetmiddel naar keuze:
agavesiroop, maple siroop, vegan poedersuiker, stevia
Andere toevoegingen:
Zaadjes van een vanillestokje of vanillepoeder of vanille-extract,
cacaopoeder, espressopoeder…

Bereidingswijze:
Zet het blik kokosmelk een nacht in de ijskast.
Draai het blik voorzichtig ondersteboven en giet het kokosvocht af.
Doe de kokosroom in een kom en klop deze luchtig met de keukenmachine of handmixer.
Voeg naar keuze zoetstof, vanille of andere smaakmakers toe.
Bewaar enkele dagen in de ijskast.

Nota:
Voor het kloppen van kokos slagroom, heb je kokosmelk nodig met een hoog vetgehalte, dus geen light. Nadat het blik een nacht in de ijskast heeft gestaan is de kokosmelk verdeeld in twee fasen, namelijk kokosroom en kokoswater.
Voor de kokosslagroom heb je enkel de room nodig.
Gebruik het kokosvocht in smoothies, curry’s…

Coconut Whip
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
1 tin of full fat coconut milk
Sweetener of choice:
Agave, maple syrup, vegan icing sugar, stevia
Other flavour additions:
Seeds of 1 vanilla pod or vanilla powder or vanilla extract, cocoa powder, espresso powder

Instructions:
Place a tin of coconut milk in the fridge overnight.
Gently turn the tin upside down. Open the tin and drain the liquid.
Add the coconut cream to a bowl and beat until light and fluffy using a hand mixer or kitchen machine.
Add sweetener of choice, vanilla or other flavour additions.
Store in the fridge for a couple days.

Note:
For coconut whip you need coconut milk with a high fat content, not light. After cooling the coconut milk is divided into 2 parts, coconut cream and coconut water.
For coconut whip you only need the cream.
Use the coconut water for smoothies, curry’s…

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!

Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.
Het geheim van de koekjes?
* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes…. * De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren! * Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje. * Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.
Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, …

Midden-Oosterse Quiche met Aubergine, Spinazie & Kikkererwten / Middle-eastern Quiche with Eggplant, Spinach & Chickpeas

Quiche met Midden-Oosterse smaken, groenten & kikkererwten.
Eerder heb ik al eens een receptje gepost van een quiche met meer klassieke smaken, tijd voor een meer Midden-Oosters geïnspireerde variant. Hiervoor heb ik gegrilde aubergines, spinazie, kikkererwten en natuurlijk de nodige specerijen gebruikt. Als basis voor het quichemengsel heb ik een mengsel van silken tofu en kikkererwtenbloem gemaakt. In mijn ogen de beste manier om een vegan quiche te maken.
De quiche is eenvoudig te maken: * grill de aubergines (gebruik courgettes ter variatie) * maak het quichemengsel * voeg kikkererwten en spinazie toe * bladerdeeg in de vorm & vullen (jawel, ook ik koop mijn bladerdeeg kant en klaar) * bakken en eten!
Serveer de quiche met tahin voor dat extra Midden-Oosters tintje! Deze hartige taart kan geserveerd worden als lunch, hoofdgerecht of neem ze eens mee als picknick. Eet warm of koud.
Een kleine opmerking over tahin: Er bestaat dikke en dunne tahin. De meeste winkels verkopen de dikke…

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten / Indian Stir-fry with Quinoa, Chickpeas & Veggies

Roerbak met groenten, kikkererwten & quinoa, Indische stijl. Een instant gezonde maaltijd.
Ook dit jaar kweek ik weer groenten & fruit in mijn bescheiden stadstuintje. Ik heb gezien de oppervlakte dan ook geen massa’s groenten te oogsten. Het blijft beperkt tot een handje van dit en een handje van dat. Ideaal om te verwerken in roerbakschotels en curry ’s dus. In dit receptje heb ik de oogst van de dag gecombineerd met kikkererwten (gebruik linzen ter variatie) en quinoa. Het gerecht wordt op smaak gebracht met Indische specerijen & munt. Om het geheel af te werken komijnyoghurt en een salade erbij. Het resultaat: een simpele en snelle maaltijd, boordevol smaak!
Hebben jullie mijn nieuwe bowls al opgemerkt? Leuk hé!
Have a happy day!

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Voor 2 à 3 personen: Ingrediënten: Neutrale olie om te bakken ½ cup/100 gram quinoa ~2 cups/200 gram gekookte kikkererwten
~2 cups groenten (zoals bro…