Doorgaan naar hoofdcontent

Ahorn-Pecan Koekjes / Maple-Pecan Cookies

In mijn huis lopen mensen nogal eens recht naar de koekjestrommel, ze weten gewoon dat deze altijd gevuld is met lekkers! Dit verklaart ook meteen waarom er zo weinig koekjes op de foto staan, ze waren bijna allemaal verdwenen voordat ik een foto kon nemen. ­čśŐ

En ik kan het niet ontkennen, ik eet graag koekjes. Koekjes zijn een kleine zonde, zo eentje en misschien nog een tweede…
Vandaag twee van mijn favoriete ingredi├źnten gecombineerd in een koekje:

*pecans
*ahorn siroop

En zoals ze altijd zeggen: What grows together, goes together! In dit geval twee Amerikaans-Canadese top producten.

De koekjes zijn licht krokant aan de buitenkant en smeuïg & zacht vanbinnen. Ze doen het beregoed bij een glaasje mylk! Dat is alvast wat ik nu ga doen, cookies & mylk!

Ahorn-Pecan Koekjes
veganistisch, sojavrij

Voor 15 à 16 koekjes:
Ingredi├źnten:
1 flax eitje (1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water)
½ cup/80 gram plantaardige boter
¼ cup/50 gram kokosbloesemsuiker
¼ cup/60 ml ahornsiroop
1 theelepel vanille extract
1 ½ cup/240 gram speltbloem
¼ theelepel bakpoeder*
¼ + theelepel wijnsteenzuur bakpoeder*
Snufje zout
15-16 halve pecans

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het gemalen lijnzaad met het water en laat het geheel ongeveer 5 à 10 minuten staan of tot een gel is gevormd.
Smelt de boter in een pannetje. Roer er de kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, vanille extract en flax eitje door.
Spatel de bloem, zout, bakpoeder & wijnsteenzuur erdoor.
Doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit de koekjes op de bakplaat en druk er een pecan in.
Bak de koekjes in 12 à 15 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Nota:
*Als je geen wijnsteenzuur bakpoeder hebt, gebruik dan extra bakpoeder.
**Gebruik voor zoetere koekjes twee eetlepels extra ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.


Maple-Pecan Cookies
vegan, soy free

Makes 15-16 cookies:
Ingredients:
1 flax egg (1 tbsp ground flax seed + 3 tbsp water)
½ cup/80 grams non-diary butter
¼ cup/80 grams coconut blossom sugar
¼ cup/60 ml maple syrup
1 tsp vanilla extract
1 ½ cup spelt flour
¼ tsp baking powder*
¼ + tsp cream of tartar*
Pinch of salt
15-16 pecans halfs

Instructions:
Preheat the oven to 180° Celsius/350° Fahrenheit. Line a baking tray with baking paper.
In a bowl, mix the ground flax seed with the water. Let it sit for 5 to 10 minutes until a gel has formed.
Melt the butter in a small pan. Stir in coconut blossom sugar, maple syrup, vanilla extract and flax egg.
Whisk in the flour, salt , baking powder and cream of tartar.
Place the mixture in a piping bag fitted with a nozzle. Pipe cookies on the baking tray and press a pecan into each cookie.
Bake the cookies for 12-15 minutes. Completely cool down on a wire rack.

Note:
*If you don’t have cream of tartar, use extra baking powder instead.
** Use two tbsp extra maple syrup or coconut blossom sugar for sweeter cookies.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pompoencake met Pecan Crumble & Sinaasappelglazuur (of muffins) / Pumpkin Cake with Pecan Streusel & Orange Glaze (or muffins)

Pompoen, pecannoten & sinaasappel… Een griezelig lekkere Halloween cake!



Het moet natuurlijk helemaal geen Halloween zijn voor deze cake… ook op andere dagen is de cake huiveringwekkend lekker!
Ik heb morgen een dagje uit met een wandeling gepland. Om mijn maatje te verrassen (en voor een beetje extra energie onderweg), nog snel een cake gebakken. Ik hoop alvast dat ik in mijn opzet ben geslaagd.
En met de herfst en al zijn pompoenenpracht, moest dit natuurlijk een pompoencake zijn. De pompoen krijgt het gezelschap van pecannoten en sinaasappel. Want eens ik dan toch aan het bakken was, besloot ik de cake maar een klein extraatje mee te geven. Zo werkt het nu eenmaal in mijn keuken. En hoewel de crumble en het glazuur optioneel zijn, hoezo optioneel??? Waren we het er dan niet over eens dat het crumble laagje het beste gedeelte van de cake is?! Als je dan al iets als optioneel wilt beschouwen, laat dan het bordje & vorkje weg...
* smeu├»ge & kruidige pompoencake; * pecan crumble…

Speculaas-Marsepein Cake / Speculaas/Biscoff-Marzipan Cake

Speculaascake met een laagje marsepein, ook gekend als gevulde speculaascake!


Met Sinterklaas weer in aantocht vullen de rekken in de winkels zich weer met het nodige zoets & snoepgoed. Van chocolade, speculoos/speculaas, amandelspijs, pepernoten… noem het maar op. Keuze te over! Ik laat al dat lekkers meestal gewoon aan mij voorbijgaan en bak gewoon zelf iets. Zoals deze speculaas-marsepeincake.
En wie kent hem niet, de gevulde speculaas? Een laag marsepein tussen twee laagjes speculaaskoek. Het is dan ook een ideaal huwelijk. Vandaag echter geen koek, maar cake. Het principe is hetzelfde, kruidige speculaascake gevuld met een laagje amandelspijs. Nog een beker warme chocolademelk en je avond kan niet meer stuk!
Van de overschot marsepein heb ik nog een paar paddenstoeltjes gemaakt ter decoratie. Optioneel, maar leuk.

Voor de paddenstoeltjes: Neem een bolletje marsepein en vorm er met je handen een plat schijfje mee, dit hoeft helemaal niet perfect rond & afgelijnd te zijn, in de…

Citroen-Chia-Amandelpulp Koekjes / Lemon-Chia-Almond Pulp Cookies

Koekjes met citroen & chia zaadjes, op basis van amandelpulp.


Een aantal weken geleden kreeg ik van iemand de vraag om een receptje met amandelpulp. Hier bij Chillies for Chocolate ga ik altijd graag op verzoekjes in als het een beetje in de lijn ligt van mijn kookstijl.
Ook ik heb vaak een voorraadje amandelpulp in huis. Het is dan ook geen rare vraag, wat ermee gedaan? Heel vaak voeg ik de pulp gewoon toe aan havermout & smoothies, maar ik kan me voorstellen dat dit na een tijdje gaat vervelen. Dit is bij mij trouwens ook het geval. Oplossing?! Je kan ook perfect bakken met notenpulp. Altijd een beetje een aangenamere manier van pulp eten, dat dacht ik dan zo.
Rarara… koekjes! Wie o wie weet er nog niet dat ik al eens graag een koekje eet. Ter gelegenheid, heb ik twee koekjes gebakken op basis van amandelpulp. Het receptje van vandaag is het eerste van de twee. Het andere wordt ├ę├ęn van de komende weken gepost.
Citroen en chia zaadjes. De koekjes zijn zacht & smeu├»g met een …