Doorgaan naar hoofdcontent

Chia + Acai + Rode Vruchten + Kokos Parfait / Chia + Acai + Red Fruits + Coconut Parfait

Alles wat een ontbijt moet zijn, in een pottie!

*chia pudding
*rode vruchten smoothie + acai
*verse rode vruchten

Niet alleen zijn deze ontbijt potjes super gezond, ze zijn simpel en snel te maken! Je zou ze zelfs de avond voordien kunnen klaarmaken en in de ijskast bewaren. Geen gestress vroeg zo in de ochtend!
En als dat niet genoeg is, de potties zien er zo mooi & kleurrijk uit!

So grab a spoon and dig in! Enjoy your happy, healthy day full of colour!



Chia + Acai + Rode Vruchten + Kokos Parfait
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Voor 2 à 3 parfaits:
Ingrediënten:
Voor de chia-kokos pudding:
2 eetlepels chia zaadjes
¾ cup zelfgemaakte amandelmelk
2 eetlepels geraspte kokos
Voor de acai-rode vruchten smoothie:
1 banaan, in stukken & bevroren
1 cup/160 gram rode vruchten: blauwe bessen, frambozen & aardbeien (vers of diepvries)
~2 eetlepels kokoswater of zelfgemaakte amandelmelk
1 eetlepel ahornsiroop of 1 dadel
1 eetlepel amandelpasta
1 eetlepel acai poeder
Voor de amandel-vanille crème: (optioneel)
Amandel-Vanille Crème
Topping:
Rode vruchten
Geraspte kokos
Munt blaadjes

Bereidingswijze:
Voor de chia-kokos pudding:
Meng chia zaadjes, kokos en amandelmelk in een kommetje en laat een vijftien minuten staan tot het vocht is opgenomen.
Voor de acai-rode vruchten smoothie:
Blend geleidelijk aan alle ingrediënten voor de smoothie glad in de blender. Voeg extra vocht nodig indien nodig.
Samenstelling van de parfaits:
Leg een laagje rode vruchten op de bodem van de potjes, gevolgd door een laag chia-kokos pudding en een laag acai-rode vruchten smoothie.
Werk af met amandel-vanille crème (indien gebruikt), rode vruchten, geraspte kokos en munt blaadjes. Smakelijk!


Chia + Acai + Red Fruits + Coconut Parfait
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the chia-coconut pudding:
2 tbsp chia seeds
¾ cup homemade almond milk
2 tbsp desiccated coconut
For the acai-red berry smoothie:
1 banana, frozen
1 cup/160 grams mixed red fruits: blueberries, raspberries & strawberries (fresh or frozen)
~ 2 tbsp coconut water or homemade almond milk
1 tbsp maple syrup or 1 date
1 tbsp almond butter
1 tbsp acai powder
For the almond vanilla crème: (optional)
Toppings:
Red fruits
Desiccated coconut
Mint leaves

Instructions:
For the chia-coconut pudding:
In a bowl combine chia seeds, desiccated coconut and almond milk. Let it sit for 15 minutes or until the chia seeds have absorbed the liquid.
For the acai-red berry smoothie:
In a blender gradually blend the ingredients for the smoothie until smooth. Add extra liquid if needed.
Assembly:
Place a layer of red fruits on the bottom of the jars, followed by a layer of chia-coconut pudding and acai-red berry smoothie.
Garnish with almond-vanilla crème (if using), red fruits, desiccated coconut and mint leaves. Enjoy!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingrediënten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…