Doorgaan naar hoofdcontent

Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches / Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios


Als je nog nooit chia pudding hebt gegeten, dan wacht er je een lekkere verrassing.

Chia zaadjes nemen gemakkelijk smaken op als ze in vloeistof geweekt worden. De zaadjes worden omgevormd in een soort “gelachtige” pudding. Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van het gloopy goedje… Probeer het en beslis dan tot welke groep je behoort.

Chia pudding is zeer gemakkelijk en snel te bereiden, er komt zelf geen kookpot aan te pas. Gewoon even weken en je pudding is klaar. Je kan de pudding eten als ontbijt, als snack of zelfs als dessert.

Deze Marokkaanse chia pudding bevat:

*sinaasappel chia pudding met een vleugje oranjebloesemwater
*& een salade van sinaasappel, medjool dadels & pistaches

Smakelijk!




Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, raw

voor 2 à 3 porties:
Ingrediënten:
Voor de chia pudding:
¼ cup/51 gram chia zaad
1 ¼ cup/300 ml sinaasappelsap* + zelfgemaakte amandelmelk
1 theelepel oranjebloesemwater
Overige:
3 sinaasappels, partjes (*bewaar het sap voor de chia pudding)
4 medjool dadels, in stukjes
2 eetlepels pistaches
Kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Voor de chia pudding:
Meng chia zaad, sinaasappelsap + amandelmelk en oranjebloesemwater in een kom. Laat een half uur staan, roer elke tien minuten door.
Verdeel de chia pudding over 2 of 3 kommetjes.
Afwerking:
Snijd de sinaasappels in partjes en meng met de dadels en pistaches.
Verdeel de fruitsalade over de chia pudding en werk af met een snufje kaneel.
Bewaar in de ijskast.


Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the chia pudding:
¼ cup/51 grams chia seeds
1 ¼ cup orange juice* + homemade almond milk
1 tsp orange blossom water
Other:
3 oranges, segments (*save the juice for the chia pudding)
4 medjoul dates, chopped
2 tbsp pistachios
Cinnamon

Instructions:
For the chia pudding:
Mix chia seeds, orange juice + almond milk and orange blossom water in a bowl. Let it sit for 30 minutes, stirring every ten minutes.
Divide the pudding between 2 or 3 bowls.
Garnish:
Mix orange segments, dates and pistachios.
Top the chia pudding with the fruit salad and sprinkle with cinnamon.
Store in the fridge.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!

Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.
Het geheim van de koekjes?
* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes…. * De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren! * Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje. * Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.
Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, …

Midden-Oosterse Quiche met Aubergine, Spinazie & Kikkererwten / Middle-eastern Quiche with Eggplant, Spinach & Chickpeas

Quiche met Midden-Oosterse smaken, groenten & kikkererwten.
Eerder heb ik al eens een receptje gepost van een quiche met meer klassieke smaken, tijd voor een meer Midden-Oosters geïnspireerde variant. Hiervoor heb ik gegrilde aubergines, spinazie, kikkererwten en natuurlijk de nodige specerijen gebruikt. Als basis voor het quichemengsel heb ik een mengsel van silken tofu en kikkererwtenbloem gemaakt. In mijn ogen de beste manier om een vegan quiche te maken.
De quiche is eenvoudig te maken: * grill de aubergines (gebruik courgettes ter variatie) * maak het quichemengsel * voeg kikkererwten en spinazie toe * bladerdeeg in de vorm & vullen (jawel, ook ik koop mijn bladerdeeg kant en klaar) * bakken en eten!
Serveer de quiche met tahin voor dat extra Midden-Oosters tintje! Deze hartige taart kan geserveerd worden als lunch, hoofdgerecht of neem ze eens mee als picknick. Eet warm of koud.
Een kleine opmerking over tahin: Er bestaat dikke en dunne tahin. De meeste winkels verkopen de dikke…

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten / Indian Stir-fry with Quinoa, Chickpeas & Veggies

Roerbak met groenten, kikkererwten & quinoa, Indische stijl. Een instant gezonde maaltijd.
Ook dit jaar kweek ik weer groenten & fruit in mijn bescheiden stadstuintje. Ik heb gezien de oppervlakte dan ook geen massa’s groenten te oogsten. Het blijft beperkt tot een handje van dit en een handje van dat. Ideaal om te verwerken in roerbakschotels en curry ’s dus. In dit receptje heb ik de oogst van de dag gecombineerd met kikkererwten (gebruik linzen ter variatie) en quinoa. Het gerecht wordt op smaak gebracht met Indische specerijen & munt. Om het geheel af te werken komijnyoghurt en een salade erbij. Het resultaat: een simpele en snelle maaltijd, boordevol smaak!
Hebben jullie mijn nieuwe bowls al opgemerkt? Leuk hé!
Have a happy day!

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Voor 2 à 3 personen: Ingrediënten: Neutrale olie om te bakken ½ cup/100 gram quinoa ~2 cups/200 gram gekookte kikkererwten
~2 cups groenten (zoals bro…