Doorgaan naar hoofdcontent

Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches / Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios


Als je nog nooit chia pudding hebt gegeten, dan wacht er je een lekkere verrassing.

Chia zaadjes nemen gemakkelijk smaken op als ze in vloeistof geweekt worden. De zaadjes worden omgevormd in een soort “gelachtige” pudding. Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van het gloopy goedje… Probeer het en beslis dan tot welke groep je behoort.

Chia pudding is zeer gemakkelijk en snel te bereiden, er komt zelf geen kookpot aan te pas. Gewoon even weken en je pudding is klaar. Je kan de pudding eten als ontbijt, als snack of zelfs als dessert.

Deze Marokkaanse chia pudding bevat:

*sinaasappel chia pudding met een vleugje oranjebloesemwater
*& een salade van sinaasappel, medjool dadels & pistaches

Smakelijk!
Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, raw

voor 2 à 3 porties:
Ingrediënten:
Voor de chia pudding:
¼ cup/51 gram chia zaad
1 ¼ cup/300 ml sinaasappelsap* + zelfgemaakte amandelmelk
1 theelepel oranjebloesemwater
Overige:
3 sinaasappels, partjes (*bewaar het sap voor de chia pudding)
4 medjool dadels, in stukjes
2 eetlepels pistaches
Kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Voor de chia pudding:
Meng chia zaad, sinaasappelsap + amandelmelk en oranjebloesemwater in een kom. Laat een half uur staan, roer elke tien minuten door.
Verdeel de chia pudding over 2 of 3 kommetjes.
Afwerking:
Snijd de sinaasappels in partjes en meng met de dadels en pistaches.
Verdeel de fruitsalade over de chia pudding en werk af met een snufje kaneel.
Bewaar in de ijskast.


Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the chia pudding:
¼ cup/51 grams chia seeds
1 ¼ cup orange juice* + homemade almond milk
1 tsp orange blossom water
Other:
3 oranges, segments (*save the juice for the chia pudding)
4 medjoul dates, chopped
2 tbsp pistachios
Cinnamon

Instructions:
For the chia pudding:
Mix chia seeds, orange juice + almond milk and orange blossom water in a bowl. Let it sit for 30 minutes, stirring every ten minutes.
Divide the pudding between 2 or 3 bowls.
Garnish:
Mix orange segments, dates and pistachios.
Top the chia pudding with the fruit salad and sprinkle with cinnamon.
Store in the fridge.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pompoencake met Pecan Crumble & Sinaasappelglazuur (of muffins) / Pumpkin Cake with Pecan Streusel & Orange Glaze (or muffins)

Pompoen, pecannoten & sinaasappel… Een griezelig lekkere Halloween cake!Het moet natuurlijk helemaal geen Halloween zijn voor deze cake… ook op andere dagen is de cake huiveringwekkend lekker!
Ik heb morgen een dagje uit met een wandeling gepland. Om mijn maatje te verrassen (en voor een beetje extra energie onderweg), nog snel een cake gebakken. Ik hoop alvast dat ik in mijn opzet ben geslaagd.
En met de herfst en al zijn pompoenenpracht, moest dit natuurlijk een pompoencake zijn. De pompoen krijgt het gezelschap van pecannoten en sinaasappel. Want eens ik dan toch aan het bakken was, besloot ik de cake maar een klein extraatje mee te geven. Zo werkt het nu eenmaal in mijn keuken. En hoewel de crumble en het glazuur optioneel zijn, hoezo optioneel??? Waren we het er dan niet over eens dat het crumble laagje het beste gedeelte van de cake is?! Als je dan al iets als optioneel wilt beschouwen, laat dan het bordje & vorkje weg...
* smeuïge & kruidige pompoencake; * pecan crumble…

Speculaas-Marsepein Cake / Speculaas/Biscoff-Marzipan Cake

Speculaascake met een laagje marsepein, ook gekend als gevulde speculaascake!


Met Sinterklaas weer in aantocht vullen de rekken in de winkels zich weer met het nodige zoets & snoepgoed. Van chocolade, speculoos/speculaas, amandelspijs, pepernoten… noem het maar op. Keuze te over! Ik laat al dat lekkers meestal gewoon aan mij voorbijgaan en bak gewoon zelf iets. Zoals deze speculaas-marsepeincake.
En wie kent hem niet, de gevulde speculaas? Een laag marsepein tussen twee laagjes speculaaskoek. Het is dan ook een ideaal huwelijk. Vandaag echter geen koek, maar cake. Het principe is hetzelfde, kruidige speculaascake gevuld met een laagje amandelspijs. Nog een beker warme chocolademelk en je avond kan niet meer stuk!
Van de overschot marsepein heb ik nog een paar paddenstoeltjes gemaakt ter decoratie. Optioneel, maar leuk.

Voor de paddenstoeltjes: Neem een bolletje marsepein en vorm er met je handen een plat schijfje mee, dit hoeft helemaal niet perfect rond & afgelijnd te zijn, in de…

Citroen-Chia-Amandelpulp Koekjes / Lemon-Chia-Almond Pulp Cookies

Koekjes met citroen & chia zaadjes, op basis van amandelpulp.


Een aantal weken geleden kreeg ik van iemand de vraag om een receptje met amandelpulp. Hier bij Chillies for Chocolate ga ik altijd graag op verzoekjes in als het een beetje in de lijn ligt van mijn kookstijl.
Ook ik heb vaak een voorraadje amandelpulp in huis. Het is dan ook geen rare vraag, wat ermee gedaan? Heel vaak voeg ik de pulp gewoon toe aan havermout & smoothies, maar ik kan me voorstellen dat dit na een tijdje gaat vervelen. Dit is bij mij trouwens ook het geval. Oplossing?! Je kan ook perfect bakken met notenpulp. Altijd een beetje een aangenamere manier van pulp eten, dat dacht ik dan zo.
Rarara… koekjes! Wie o wie weet er nog niet dat ik al eens graag een koekje eet. Ter gelegenheid, heb ik twee koekjes gebakken op basis van amandelpulp. Het receptje van vandaag is het eerste van de twee. Het andere wordt één van de komende weken gepost.
Citroen en chia zaadjes. De koekjes zijn zacht & smeuïg met een …