Doorgaan naar hoofdcontent

Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches / Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios


Als je nog nooit chia pudding hebt gegeten, dan wacht er je een lekkere verrassing.

Chia zaadjes nemen gemakkelijk smaken op als ze in vloeistof geweekt worden. De zaadjes worden omgevormd in een soort “gelachtige” pudding. Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van het gloopy goedje… Probeer het en beslis dan tot welke groep je behoort.

Chia pudding is zeer gemakkelijk en snel te bereiden, er komt zelf geen kookpot aan te pas. Gewoon even weken en je pudding is klaar. Je kan de pudding eten als ontbijt, als snack of zelfs als dessert.

Deze Marokkaanse chia pudding bevat:

*sinaasappel chia pudding met een vleugje oranjebloesemwater
*& een salade van sinaasappel, medjool dadels & pistaches

Smakelijk!




Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, raw

voor 2 à 3 porties:
Ingrediënten:
Voor de chia pudding:
¼ cup/51 gram chia zaad
1 ¼ cup/300 ml sinaasappelsap* + zelfgemaakte amandelmelk
1 theelepel oranjebloesemwater
Overige:
3 sinaasappels, partjes (*bewaar het sap voor de chia pudding)
4 medjool dadels, in stukjes
2 eetlepels pistaches
Kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Voor de chia pudding:
Meng chia zaad, sinaasappelsap + amandelmelk en oranjebloesemwater in een kom. Laat een half uur staan, roer elke tien minuten door.
Verdeel de chia pudding over 2 of 3 kommetjes.
Afwerking:
Snijd de sinaasappels in partjes en meng met de dadels en pistaches.
Verdeel de fruitsalade over de chia pudding en werk af met een snufje kaneel.
Bewaar in de ijskast.


Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the chia pudding:
¼ cup/51 grams chia seeds
1 ¼ cup orange juice* + homemade almond milk
1 tsp orange blossom water
Other:
3 oranges, segments (*save the juice for the chia pudding)
4 medjoul dates, chopped
2 tbsp pistachios
Cinnamon

Instructions:
For the chia pudding:
Mix chia seeds, orange juice + almond milk and orange blossom water in a bowl. Let it sit for 30 minutes, stirring every ten minutes.
Divide the pudding between 2 or 3 bowls.
Garnish:
Mix orange segments, dates and pistachios.
Top the chia pudding with the fruit salad and sprinkle with cinnamon.
Store in the fridge.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingrediënten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…