Doorgaan naar hoofdcontent

Fruitige Matcha Mousse, Chia Ontbijt Potjes / Fruity Matcha Mousse, Chia Breakfast Pots

Gezonde potjes met matcha mousse, vanille chia pudding & vers fruit. Het ultieme gezonde ontbijt of snack!

En de potjes zien er zo mooi en kleurig uit, een beetje spelen met je eten is in dit geval toegestaan.

Njam!



Fruitige Matcha Mousse, Chia Ontbijt Potjes
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Voor 2 à 3 parfaits:
Ingrediënten:
Voor de vanille chia pudding:
2 eetlepels chia zaadjes
¾ cup zelfgemaakte amandelmelk
Zaadjes van ½ vanille stokje
Voor matcha mousse:
1 banaan, in stukken
1 avocado, in stukken
2 theelepels matcha poeder
1 eetlepel zelfgemaakte amandelmelk
1-2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel limoensap
Topping:
Mango
Blauwe bessen
Vanille-amandel crème

Bereidingswijze:
Voor de vanille chia pudding:
Meng chia zaadjes, vanillezaadjes en amandelmelk in een kommetje en laat staan tot het vocht is opgenomen.
Tip: Zet de avond voordien klaar en zet een nacht in de ijskast.
Voor de matcha mousse:
Blend geleidelijk aan alle ingrediënten voor de matcha mousse glad.
Samenstelling van de parfaits:
Leg een laagje fruit op de bodem van de potjes, gevolgd door een laag chia pudding en een laag matcha mousse.
Werk af met amandel-vanille crème en extra fruit. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Variaties:
Gebruik ander fruit zoals aardbeien, frambozen, ananas.


Fruity Matcha Mousse, Chia Breakfast Pots
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the vanilla chia pudding:
2 tbsp chia seeds
¾ cup homemade almond milk
Seeds of ½ vanilla bean
For the matcha mousse:
1 banana, frozen
1 avocado, chopped
2 tsp matcha powder
1-2 tbsp maple syrup
1 tbsp homemade almond milk
1 tsp lime juice
Toppings:
Mango
Blueberries
Vanilla almond crème

Instructions:
For the vanilla chia pudding:
In a bowl combine chia seeds, vanilla and almond milk. Let it sit until the chia seeds have absorbed the liquid.
Tip: Place overnight in the fridge.
For the matcha mousse:
In a blender gradually blend the ingredients for the smoothie bowl until smooth.
Assembly:
Place a layer of fruits on the bottom of the jars, followed by a layer of chia pudding and matcha mousse.
Garnish with extra fruits and vanilla almond crème. Serve immediately. Enjoy!

Variations:
Use other fruit like strawberries, raspberries, pineapple.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!

Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.
Het geheim van de koekjes?
* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes…. * De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren! * Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje. * Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.
Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, …

Midden-Oosterse Quiche met Aubergine, Spinazie & Kikkererwten / Middle-eastern Quiche with Eggplant, Spinach & Chickpeas

Quiche met Midden-Oosterse smaken, groenten & kikkererwten.
Eerder heb ik al eens een receptje gepost van een quiche met meer klassieke smaken, tijd voor een meer Midden-Oosters geïnspireerde variant. Hiervoor heb ik gegrilde aubergines, spinazie, kikkererwten en natuurlijk de nodige specerijen gebruikt. Als basis voor het quichemengsel heb ik een mengsel van silken tofu en kikkererwtenbloem gemaakt. In mijn ogen de beste manier om een vegan quiche te maken.
De quiche is eenvoudig te maken: * grill de aubergines (gebruik courgettes ter variatie) * maak het quichemengsel * voeg kikkererwten en spinazie toe * bladerdeeg in de vorm & vullen (jawel, ook ik koop mijn bladerdeeg kant en klaar) * bakken en eten!
Serveer de quiche met tahin voor dat extra Midden-Oosters tintje! Deze hartige taart kan geserveerd worden als lunch, hoofdgerecht of neem ze eens mee als picknick. Eet warm of koud.
Een kleine opmerking over tahin: Er bestaat dikke en dunne tahin. De meeste winkels verkopen de dikke…

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten / Indian Stir-fry with Quinoa, Chickpeas & Veggies

Roerbak met groenten, kikkererwten & quinoa, Indische stijl. Een instant gezonde maaltijd.
Ook dit jaar kweek ik weer groenten & fruit in mijn bescheiden stadstuintje. Ik heb gezien de oppervlakte dan ook geen massa’s groenten te oogsten. Het blijft beperkt tot een handje van dit en een handje van dat. Ideaal om te verwerken in roerbakschotels en curry ’s dus. In dit receptje heb ik de oogst van de dag gecombineerd met kikkererwten (gebruik linzen ter variatie) en quinoa. Het gerecht wordt op smaak gebracht met Indische specerijen & munt. Om het geheel af te werken komijnyoghurt en een salade erbij. Het resultaat: een simpele en snelle maaltijd, boordevol smaak!
Hebben jullie mijn nieuwe bowls al opgemerkt? Leuk hé!
Have a happy day!

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Voor 2 à 3 personen: Ingrediënten: Neutrale olie om te bakken ½ cup/100 gram quinoa ~2 cups/200 gram gekookte kikkererwten
~2 cups groenten (zoals bro…