Doorgaan naar hoofdcontent

Fruitige Matcha Mousse, Chia Ontbijt Potjes / Fruity Matcha Mousse, Chia Breakfast Pots

Gezonde potjes met matcha mousse, vanille chia pudding & vers fruit. Het ultieme gezonde ontbijt of snack!

En de potjes zien er zo mooi en kleurig uit, een beetje spelen met je eten is in dit geval toegestaan.

Njam!



Fruitige Matcha Mousse, Chia Ontbijt Potjes
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Voor 2 à 3 parfaits:
Ingrediënten:
Voor de vanille chia pudding:
2 eetlepels chia zaadjes
¾ cup zelfgemaakte amandelmelk
Zaadjes van ½ vanille stokje
Voor matcha mousse:
1 banaan, in stukken
1 avocado, in stukken
2 theelepels matcha poeder
1 eetlepel zelfgemaakte amandelmelk
1-2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel limoensap
Topping:
Mango
Blauwe bessen
Vanille-amandel crème

Bereidingswijze:
Voor de vanille chia pudding:
Meng chia zaadjes, vanillezaadjes en amandelmelk in een kommetje en laat staan tot het vocht is opgenomen.
Tip: Zet de avond voordien klaar en zet een nacht in de ijskast.
Voor de matcha mousse:
Blend geleidelijk aan alle ingrediënten voor de matcha mousse glad.
Samenstelling van de parfaits:
Leg een laagje fruit op de bodem van de potjes, gevolgd door een laag chia pudding en een laag matcha mousse.
Werk af met amandel-vanille crème en extra fruit. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Variaties:
Gebruik ander fruit zoals aardbeien, frambozen, ananas.


Fruity Matcha Mousse, Chia Breakfast Pots
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the vanilla chia pudding:
2 tbsp chia seeds
¾ cup homemade almond milk
Seeds of ½ vanilla bean
For the matcha mousse:
1 banana, frozen
1 avocado, chopped
2 tsp matcha powder
1-2 tbsp maple syrup
1 tbsp homemade almond milk
1 tsp lime juice
Toppings:
Mango
Blueberries
Vanilla almond crème

Instructions:
For the vanilla chia pudding:
In a bowl combine chia seeds, vanilla and almond milk. Let it sit until the chia seeds have absorbed the liquid.
Tip: Place overnight in the fridge.
For the matcha mousse:
In a blender gradually blend the ingredients for the smoothie bowl until smooth.
Assembly:
Place a layer of fruits on the bottom of the jars, followed by a layer of chia pudding and matcha mousse.
Garnish with extra fruits and vanilla almond crème. Serve immediately. Enjoy!

Variations:
Use other fruit like strawberries, raspberries, pineapple.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingrediënten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…