Doorgaan naar hoofdcontent

Fruitige Matcha Mousse, Chia Ontbijt Potjes / Fruity Matcha Mousse, Chia Breakfast Pots

Gezonde potjes met matcha mousse, vanille chia pudding & vers fruit. Het ultieme gezonde ontbijt of snack!

En de potjes zien er zo mooi en kleurig uit, een beetje spelen met je eten is in dit geval toegestaan.

Njam!



Fruitige Matcha Mousse, Chia Ontbijt Potjes
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Voor 2 à 3 parfaits:
Ingrediënten:
Voor de vanille chia pudding:
2 eetlepels chia zaadjes
¾ cup zelfgemaakte amandelmelk
Zaadjes van ½ vanille stokje
Voor matcha mousse:
1 banaan, in stukken
1 avocado, in stukken
2 theelepels matcha poeder
1 eetlepel zelfgemaakte amandelmelk
1-2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel limoensap
Topping:
Mango
Blauwe bessen
Vanille-amandel crème

Bereidingswijze:
Voor de vanille chia pudding:
Meng chia zaadjes, vanillezaadjes en amandelmelk in een kommetje en laat staan tot het vocht is opgenomen.
Tip: Zet de avond voordien klaar en zet een nacht in de ijskast.
Voor de matcha mousse:
Blend geleidelijk aan alle ingrediënten voor de matcha mousse glad.
Samenstelling van de parfaits:
Leg een laagje fruit op de bodem van de potjes, gevolgd door een laag chia pudding en een laag matcha mousse.
Werk af met amandel-vanille crème en extra fruit. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Variaties:
Gebruik ander fruit zoals aardbeien, frambozen, ananas.


Fruity Matcha Mousse, Chia Breakfast Pots
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the vanilla chia pudding:
2 tbsp chia seeds
¾ cup homemade almond milk
Seeds of ½ vanilla bean
For the matcha mousse:
1 banana, frozen
1 avocado, chopped
2 tsp matcha powder
1-2 tbsp maple syrup
1 tbsp homemade almond milk
1 tsp lime juice
Toppings:
Mango
Blueberries
Vanilla almond crème

Instructions:
For the vanilla chia pudding:
In a bowl combine chia seeds, vanilla and almond milk. Let it sit until the chia seeds have absorbed the liquid.
Tip: Place overnight in the fridge.
For the matcha mousse:
In a blender gradually blend the ingredients for the smoothie bowl until smooth.
Assembly:
Place a layer of fruits on the bottom of the jars, followed by a layer of chia pudding and matcha mousse.
Garnish with extra fruits and vanilla almond crème. Serve immediately. Enjoy!

Variations:
Use other fruit like strawberries, raspberries, pineapple.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pompoencake met Pecan Crumble & Sinaasappelglazuur (of muffins) / Pumpkin Cake with Pecan Streusel & Orange Glaze (or muffins)

Pompoen, pecannoten & sinaasappel… Een griezelig lekkere Halloween cake!



Het moet natuurlijk helemaal geen Halloween zijn voor deze cake… ook op andere dagen is de cake huiveringwekkend lekker!
Ik heb morgen een dagje uit met een wandeling gepland. Om mijn maatje te verrassen (en voor een beetje extra energie onderweg), nog snel een cake gebakken. Ik hoop alvast dat ik in mijn opzet ben geslaagd.
En met de herfst en al zijn pompoenenpracht, moest dit natuurlijk een pompoencake zijn. De pompoen krijgt het gezelschap van pecannoten en sinaasappel. Want eens ik dan toch aan het bakken was, besloot ik de cake maar een klein extraatje mee te geven. Zo werkt het nu eenmaal in mijn keuken. En hoewel de crumble en het glazuur optioneel zijn, hoezo optioneel??? Waren we het er dan niet over eens dat het crumble laagje het beste gedeelte van de cake is?! Als je dan al iets als optioneel wilt beschouwen, laat dan het bordje & vorkje weg...
* smeuïge & kruidige pompoencake; * pecan crumble…

Speculaas-Marsepein Cake / Speculaas/Biscoff-Marzipan Cake

Speculaascake met een laagje marsepein, ook gekend als gevulde speculaascake!


Met Sinterklaas weer in aantocht vullen de rekken in de winkels zich weer met het nodige zoets & snoepgoed. Van chocolade, speculoos/speculaas, amandelspijs, pepernoten… noem het maar op. Keuze te over! Ik laat al dat lekkers meestal gewoon aan mij voorbijgaan en bak gewoon zelf iets. Zoals deze speculaas-marsepeincake.
En wie kent hem niet, de gevulde speculaas? Een laag marsepein tussen twee laagjes speculaaskoek. Het is dan ook een ideaal huwelijk. Vandaag echter geen koek, maar cake. Het principe is hetzelfde, kruidige speculaascake gevuld met een laagje amandelspijs. Nog een beker warme chocolademelk en je avond kan niet meer stuk!
Van de overschot marsepein heb ik nog een paar paddenstoeltjes gemaakt ter decoratie. Optioneel, maar leuk.

Voor de paddenstoeltjes: Neem een bolletje marsepein en vorm er met je handen een plat schijfje mee, dit hoeft helemaal niet perfect rond & afgelijnd te zijn, in de…

Citroen-Chia-Amandelpulp Koekjes / Lemon-Chia-Almond Pulp Cookies

Koekjes met citroen & chia zaadjes, op basis van amandelpulp.


Een aantal weken geleden kreeg ik van iemand de vraag om een receptje met amandelpulp. Hier bij Chillies for Chocolate ga ik altijd graag op verzoekjes in als het een beetje in de lijn ligt van mijn kookstijl.
Ook ik heb vaak een voorraadje amandelpulp in huis. Het is dan ook geen rare vraag, wat ermee gedaan? Heel vaak voeg ik de pulp gewoon toe aan havermout & smoothies, maar ik kan me voorstellen dat dit na een tijdje gaat vervelen. Dit is bij mij trouwens ook het geval. Oplossing?! Je kan ook perfect bakken met notenpulp. Altijd een beetje een aangenamere manier van pulp eten, dat dacht ik dan zo.
Rarara… koekjes! Wie o wie weet er nog niet dat ik al eens graag een koekje eet. Ter gelegenheid, heb ik twee koekjes gebakken op basis van amandelpulp. Het receptje van vandaag is het eerste van de twee. Het andere wordt één van de komende weken gepost.
Citroen en chia zaadjes. De koekjes zijn zacht & smeuïg met een …