Doorgaan naar hoofdcontent

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!


Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.

Het geheim van de koekjes?

* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes….
* De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren!
* Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje.
* Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.

Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, voor deze koekjes maak ik met plezier een uitzondering!

De koekjes zijn simpel & snel te maken met ingrediënten uit de voorraad. Altijd leuk voor die late trek of op een regenachtige dag waarop je het huis niet wil verlaten.

Tijd om te bakken!

Een paar andere klassieke koekjes van deze blog:




Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken
vegan, sojavrij

Voor ongeveer 15 koekjes:
Ingrediënten:
Flax eitje:
1 eetlepel gemalen lijnzaad
¼ cup/60 ml water
Natte ingrediënten:
⅓ cup/80 milliliter neutrale olie (koolzaadolie gebruikt)
½ cup/100 gram kokosbloesemsuiker (gebruik ¾ cup/150 gram voor zoetere koekjes)
1 theelepel vanille extract
Droge ingrediënten:
1 ¼ cup/175 gram speltbloem
¼ cup/35 gram cacao poeder
½ cup/68 gram walnoten, gehakt
⅓ cup/63 gram chocolade chips
½ theelepel bicarbonaat
¼ theelepel zout

Bereidingswijze:
Maak het flax eitje:
In een kom, meng het gemalen lijnzaad met het water en laat het geheel ongeveer 5 à 10 minuten staan of tot een gel is gevormd.
Maak het koekjesdeeg:
Voeg de olie, kokosbloesemsuiker en vanille extract bij het flax eitje en meng het geheel goed door.
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een deeg is gevormd.
Als het deeg te droog is, voeg meer water toe. Als het deeg te nat is, voeg meer bloem toe. Het deeg moet licht vochtig aanvoelen.
Bak de koekjes:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius/350° Fahrenheit. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat. Plaats de koekjes op de ovenplaat, met een beetje tussenruimte.
Bak ongeveer 8 à 10 minuten of tot licht goudkleurig*. Laat de koekjes niet te lang bakken, zelfs lichtjes te kort.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster**.
Bewaar restjes in een luchtdichte doos of koekjestrommel.

Nota’s:
Het recept kan gemakkelijk verdubbeld of vermenigvuldigd worden voor meer koekjes.
*Baktijden kunnen variëren naargelang de oven, gebruikte bakmaterialen en de grootte van de koekjes.
**De koekjes zien er nog zacht uit als ze uit de oven komen, maar worden steviger met het afkoelen.
Variaties:
Besprenkel de koekjes met fleur de sel voor het bakken voor gezouten chocolade koekjes.


Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies
vegan, soy free

Makes about 15 cookies:
Ingredients:
Flax egg:
1 tbsp ground flax seed
¼ cup/60 ml water
Wet ingredients:
⅓ cup/80 millilitre neutral oil (rapeseed oil used)
½ cup/100 grams coconut blossom sugar (use ¾ cup/150 grams for sweeter cookies)
1 tsp vanilla extract
Dry ingredients:
1 ¼ cup/175 gram spelt flour
¼ cup/35 gram cocoa powder
½ cup/68 gram walnuts, chopped
⅓ cup/63 gram chocolate chips
½ tsp baking soda
¼ tsp salt

Instructions:
Prepare the flax egg:
In a bowl, mix the ground flax seed with the water. Let it sit for 5 to 10 minutes until a gel has formed.
Make the cookie dough:
Add the oil, coconut blossom sugar and vanilla extract to the flax egg and mix.
In another bowl combine the dry ingredients.
Add the wet ingredients to the dry ingredients and mix until a dough has formed.
If the dough is too dry, add more water. If the dough is too wet, add more oat flour.
Bake the cookies:
Preheat the oven to 180° Celsius/350° Fahrenheit. Line a baking tray with baking paper.
Roll the dough into balls and slightly flatten. Place the cookies onto the baking tray, leaving room in between.
Bake for 8-10 minutes or until lightly golden. Do not overbake!*
Remove the cookies from the oven and cool down on a wire rack.**
Store leftovers in an airtight container.

Notes:
The recipe can be easily doubled or multiplied if you want more cookies.
*Baking times may vary depending on the oven, used baking equipment and the size of the cookies.
** The cookies might look a bit underdone, but will firm up whilst cooling down.
Variations:
Sprinkle the cookies with fleur de sel for salted chocolate cookies.



Reacties

  1. Die koekjes zien er weer heerlijk uit! Ik ga ze morgen al maken!
    Groetje Sofia xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…