Doorgaan naar hoofdcontent

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!


Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.

Het geheim van de koekjes?

* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes….
* De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren!
* Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje.
* Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.

Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, voor deze koekjes maak ik met plezier een uitzondering!

De koekjes zijn simpel & snel te maken met ingrediënten uit de voorraad. Altijd leuk voor die late trek of op een regenachtige dag waarop je het huis niet wil verlaten.

Tijd om te bakken!

Een paar andere klassieke koekjes van deze blog:




Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken
vegan, sojavrij

Voor ongeveer 15 koekjes:
Ingrediënten:
Flax eitje:
1 eetlepel gemalen lijnzaad
¼ cup/60 ml water
Natte ingrediënten:
⅓ cup/80 milliliter neutrale olie (koolzaadolie gebruikt)
½ cup/100 gram kokosbloesemsuiker (gebruik ¾ cup/150 gram voor zoetere koekjes)
1 theelepel vanille extract
Droge ingrediënten:
1 ¼ cup/175 gram speltbloem
¼ cup/35 gram cacao poeder
½ cup/68 gram walnoten, gehakt
⅓ cup/63 gram chocolade chips
½ theelepel bicarbonaat
¼ theelepel zout

Bereidingswijze:
Maak het flax eitje:
In een kom, meng het gemalen lijnzaad met het water en laat het geheel ongeveer 5 à 10 minuten staan of tot een gel is gevormd.
Maak het koekjesdeeg:
Voeg de olie, kokosbloesemsuiker en vanille extract bij het flax eitje en meng het geheel goed door.
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een deeg is gevormd.
Als het deeg te droog is, voeg meer water toe. Als het deeg te nat is, voeg meer bloem toe. Het deeg moet licht vochtig aanvoelen.
Bak de koekjes:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius/350° Fahrenheit. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat. Plaats de koekjes op de ovenplaat, met een beetje tussenruimte.
Bak ongeveer 8 à 10 minuten of tot licht goudkleurig*. Laat de koekjes niet te lang bakken, zelfs lichtjes te kort.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster**.
Bewaar restjes in een luchtdichte doos of koekjestrommel.

Nota’s:
Het recept kan gemakkelijk verdubbeld of vermenigvuldigd worden voor meer koekjes.
*Baktijden kunnen variëren naargelang de oven, gebruikte bakmaterialen en de grootte van de koekjes.
**De koekjes zien er nog zacht uit als ze uit de oven komen, maar worden steviger met het afkoelen.
Variaties:
Besprenkel de koekjes met fleur de sel voor het bakken voor gezouten chocolade koekjes.


Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies
vegan, soy free

Makes about 15 cookies:
Ingredients:
Flax egg:
1 tbsp ground flax seed
¼ cup/60 ml water
Wet ingredients:
⅓ cup/80 millilitre neutral oil (rapeseed oil used)
½ cup/100 grams coconut blossom sugar (use ¾ cup/150 grams for sweeter cookies)
1 tsp vanilla extract
Dry ingredients:
1 ¼ cup/175 gram spelt flour
¼ cup/35 gram cocoa powder
½ cup/68 gram walnuts, chopped
⅓ cup/63 gram chocolate chips
½ tsp baking soda
¼ tsp salt

Instructions:
Prepare the flax egg:
In a bowl, mix the ground flax seed with the water. Let it sit for 5 to 10 minutes until a gel has formed.
Make the cookie dough:
Add the oil, coconut blossom sugar and vanilla extract to the flax egg and mix.
In another bowl combine the dry ingredients.
Add the wet ingredients to the dry ingredients and mix until a dough has formed.
If the dough is too dry, add more water. If the dough is too wet, add more oat flour.
Bake the cookies:
Preheat the oven to 180° Celsius/350° Fahrenheit. Line a baking tray with baking paper.
Roll the dough into balls and slightly flatten. Place the cookies onto the baking tray, leaving room in between.
Bake for 8-10 minutes or until lightly golden. Do not overbake!*
Remove the cookies from the oven and cool down on a wire rack.**
Store leftovers in an airtight container.

Notes:
The recipe can be easily doubled or multiplied if you want more cookies.
*Baking times may vary depending on the oven, used baking equipment and the size of the cookies.
** The cookies might look a bit underdone, but will firm up whilst cooling down.
Variations:
Sprinkle the cookies with fleur de sel for salted chocolate cookies.



Reacties

  1. Die koekjes zien er weer heerlijk uit! Ik ga ze morgen al maken!
    Groetje Sofia xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…